Akurratet

Här är en liten berättelse om akurratet =)

Akkuratet!

 

Nu ska jag förtälja historien bakom Akkuratet. Detta är nämligen ett av de mest förnäma och kulturella ställen du kan besöka. På Akkuratet styrs av den finaste av dem alla nämligen Sultanen. Han är en av de mest uppskattade och fruktade av alla de invigda vid Akkuratet. För att bli invigd i Akkuratet måste du genom den traditionella invignings rituallen. Denna kan jag inte avslöja för det skulle innebära ett stort förräderi mot den högaktade Sultanen. Akkuratet styrs av olika koder och regler som tar år att lära sig. Koder som inte kan lösas om du inte är invigd. Akkuratet söker upp dig om du är värd att bli invigd. Jag har aldrig fått se Sultanen men jag har hört att de ska vara den vackraste mannen utav denna värld. Som sultan så söker han en hustru att dela sitt Akkuratet med. Du kan kan jämföra Akkuratet med ett land, tillstånd eller en dröm. Det är allt du vill att det ska vara. Här kan du finna allt du vill och allt du önskar dig. Hans hustru skall vara en kvinna som kan tillstå alla hans önskningar kring Akkuratet, för ingen älskar Akkuratet mer än Sultanen. Akkuratet är beläget högt uppe på ett berg där han utsikt över hela havet som tillhör Akkuratet. Där kommer han att bo och de är där han kommer att leva den dagen han finner henne. Just i denna stund är han ute och söker efter henne. Han är ute dag som natt och söker efter henne. Han trodde att han hade möt henne fyra gånger i sitt liv men ingen av dem var rätt. Då en dag möte han en kvinna som han sett förr men aldrig tänk på som henne. De mötes för att hon ville och han tänkte varför inte. Med en beröring var han hennes. Därefter kunde han inte för må sig att se efter någon annan än henne. Hon var den rätta. Efter många om och men så insåg han att han måste göra allt för att få henne men hon visade inget intresse för Sultanen. Sultanen känner sig avvisad, ledsen och helt förstörd. Han begav sig hem till sitt Akkurat men inget skulle kunna förändra det han känner. Han kryper tillbaka för att fundera på vad han ska göra för att få henne att älska honom lika högt som han älskar henne. Han inser att han inte kan tvinga henne eller locka henne med nåt han har att erbjuda. På sin kammare i det förtjusande Akkuratet inser han att inte skulle lägga ner mer kraft på denna kvinna hon måste själv förstå att han är den som är rätt för henne. Trots att hans hjärta håller på att spricka så måste han ta sig samman och tänka på Akkuratet.

För i slutändan är det Akkuratet som är det som betyder något inget kan förändra att han är Sultaten och att den är han som måste visa sitt folk att han är stark. Sultanen lever i sitt Akkuratet helt ensam och gråter ibland om kvällarna men han vet att det kommer att bli bättre. Han vet att hon kommer att komma till honom den dagen hon är redo. När hon är redo ska de tillsammans leva ett lyckligt och ett mycket spännande liv på Akkuratet. För i hans hjärta finns hon, hon fick honom genom en beröring.

 

Sultanten vet inte hur han ska kunna fortsätta sitt liv i Akkuratet efter detta. Kvällarna känns olidliga på sitt Akkurat. Han älskar sitt hem och det han gör om dagarna men kvällarna är för fruktansvärda och inte kan han sova. Han ligger i sin säng och drömmer om tider han önskar ska komma. Han önskar så hårt att han tror att hans hjärta ska brista. Han vet inte hur han skall göra eller hur han ska få denna känsla att försvinna eller att han skall vinna denna kvinna.

 

Han tänker många tankar om att det kanske är någon slags utmaning för honom som han ska utföra för att bli en bättre sultan. Han funderar om kvällar och nätter så att hans arbete på Akkuratet ibland kan bli lidande och det tycker han inte om, han älskar sitt Akkurat.

 

Dagarna passerade och minnet och känslan blev alltmer avlägsen, han kändes sig återigen redo för att finna sin enda och äkta kärlek i livet. Livet som han lever är oändligt och kommer aldrig att sluta. Den dagen han finner sin kvinna kommer de att för alltid att vara tillsammans i en evighet. En evighet där tiden inte finns och bara känslan av att leva just nu exciterar. Så tiden hade gått även om de inte gick att räkna dagar eller timmar. Han tog sin drake, ja drakar finns i Akkuratet men om de skulle komma utanför Akkuratet skulle de förvandlas till skimrande glitter. Han åkte till vad man skulle kunna kalla en gräns men inga gränser finns i denna dimension. Han lämnade sin älskade drake för att finna den som kunde göra honom hel. Han gick och gick tills att han kände, han visste att det var här han skulle finna det han ville ha. Han var så säker att han inte längre hade några tvivel inom sig. Fast han såg henne inte han visst inte vart hon var, han visste inte hur han skulle hitta henne. Så insåg han det som var nyckeln, han skulle inte leta. Han satte sig vid vattnet, det var ett spegelblankt vatten och svart, svart som tjära. Där satt han och han satt tills han somnade och drömde en dröm om henne. Hon strök sin hand över hans kind och då vaknade han, då visste han.

 

/ By Viccan








Kommentarer
Postat av: Sandra

Åhh, va underbart att du spånat vidare på historien om Akkuratet:D Jag tror faktiskt att det skulle kunna bli en riktigt bra barnsaga av Akkuratet, tror inte du det?=)



Nu väntar vi bara på fortsättningen... :P

Pöss och klem..

2009-09-11 @ 17:27:29
Postat av: Viccan

Haha ja det var ju tanken att de skulle bli det! en barnbok alltså.. eller först var de ju en fyllegrej..



Jodå jag ska göra en fortsättning, så fort jag får lite inspiration ;)



Pöss!

2009-09-11 @ 18:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0